Visum og andre formaliteter

- Om hvordan du kommer til Bhutan som turist


Der er ikke som sådan begrænsninger på hvor mange turister der kan besøge Bhutan, men hotelkapaciteten og de relativ høje dagspriser skal være med til at opretholde Bhutans princip om high value – low impact, som betyder at man tilstræber at turismen skal have en lav påvirkning på miljø og samfund samtidig med at den skal generere en høj værdi til landet. Alle turistrejser skal organiseres gennem et godkendt lokalt turistbureau - evt. gennem en udenlandsk agent, og de faste dagstariffer (Minimum Daily Package – se margen) inkluderer overnatning med fuld pension på hotel, i telt på vandreture eller eventuelt privat overnatning. Priserne inkluderer også al transport, lokal engelsktalende guide samt den såkaldte sustainable development fee, en turistskat på US$ 65 pr. dag, som går til udvikling især inden for skole- og sundhedsområdet.

Visum og indrejse

Rejsearrangøren sørger for visum og de nødvendige tilladelser. Der skal fremsendes et kopi at billedsiden i passet samt nogle få yderligere oplysninger. Et par uger inden ankomst til Bhutan, fremsender rejsearrangøren en samlet visa clearance for hele gruppen. Bhutan – og de fleste andre lande – kræver at passet er gyldigt min. 6. mdr. efter hjemkomst.

På vej mod Paro med Druk Air.

Ved indcheckning til flyet til Bhutan skal visa clearance fremvises, og igen i paskontrollen i lufthavnen i Paro – landets eneste internationale lufthavn – eller ved landegrænsen fra Indien hvis man rejser den vej. Her modtages gruppen af den lokale engelsktalende guide.

På de fleste rejser til Bhutan får man brug for minimum et transitvisum til Indien eller Nepal.


Bhutan, guide, rejser, strøm, elektricitet, kultur, arkitektur

Elektricitet

På hotellerne i Bhutan har man 220 Volt, og stikkontakterne minder om de danske. De er dog ikke helt som i Danmark, men som regel kan man finde en kontakt der passer. For at være på den sikre side, kan du medbringe en konverter der passer til indisk standard.

De små homestays (familielogi) har som regel også strøm, men på vandreture hvor man overnatter i telt, skal man ikke forvente at have adgang til elektricitet.

Hvad skal jeg tage med - og hvordan

På de fleste rejser til Bhutan skal bagagen være let at pakke ud og ned, idet man ofte bor flere forskellige steder. Det er nyttigt at medbringe en dagrygsæk eller taske til skiftetøj, vandflaske og evt. kamera og hvad man ellers kan få brug for i løbet af dagen. Det kan være nyttigt at medbringe solhat, solbriller og solcreme samt paraply eller regntøj (for en sikkerheds skyld). Mange rejser til Bhutan omfatter mindre vandreture f.eks. op til Taktsang Goemba, og da vil vandrestave være nyttige at have med, og nogle steder kan det være godt at have en lygte eller pandelampe.

Husk altid pas og visum til Bhutan samt flybilletter. Hvis du rejser ind i Bhutan via landegrænsen til Indien, er det også vigtigt at medbringe to kopier af siderne i dit pas med personlige oplysninger og siden med indisk visum.

I lufthavne i Asien kræves i reglen at alle typer af batterier bæres i håndbagagen. Den indskrevne bagage bliver i nogle lufthavne skannet, og de er gode til at lokalisere selv de mindste batterier.


Bhutan, guide, rejser, visum, kultur, arkitektur

Kommunikation

Mobildækningen er overraskende god mange steder, og de fleste hoteller i Bhutan har wifi, men kvaliteten er noget svingende. Hvis du tænder din mobiltelefon i Bhutan (uden for EU), er det vigtigt at international roaming er slået fra, idet du ellers kan få en meget stor regning uden overhovedet at bruge telefonen, fordi den automatisk henter opdateringen.

Det koster ikke noget at bruge hotellets wifi. Hvis man har behov for det, er det også muligt ved ankomsten at købe et turist simkort. Forhør dig evt. hos din rejsearrangør inden afrejsen.

Don Quijote Rejser

ved Jan Mogensen

Havetoften 59, 2630 Tåstrup

Mail: jmog@quijote.dk

Rejsegarantifond:
reg. nr. 2703

Tlf.: 61 51 33 31;
bedst efter kl.17.