Påklædning til daglig og til fest


En stor del af Bhutans befolkning går til daglig i deres traditionelle dragter; kvinder i kira og mænd i gho. Bortset fra enkelte religiøse steder er der ingen forventninger til at turister skal være formelt klædt.

Don Quijote Rejser, Bhutan, rejser, påklædning, tøj, kultur, individuelle rejser

Påklædning

Du skal medbringe solidt fodtøj, da man ofte går en del, og tøj skal matche årstiderne. Især i de vestlige og centrale dele af Bhutan skal man det meste af året være forberedt på at det kan blive koldt morgen og aften (se temperaturskema nederst), mens man i de østlige dele af landet kan klare sig med mindre. Paraply eller regntøj kan blive nyttigt det meste af året, men som nævnt under klima i mindre grad i årets første og sidste måneder.

Skilt foran Kyichu Lhakhang, Paro.

Det er ikke nødvendigt at medbringe formelt tøj på turistrejser til Bhutan, men i visse templer og i dzongerne bør man have lange ærmer og benene skal være dækkede; kvinder må godt være i lange bukser. I Taktsang Goemba skal mænd bære skjorte.

På vandreture i grænseområderne mod Tibet skal du i de højst beliggende lejre være forberedt på nattefrost hele året, og der kan falde sne. I det tidlige forår og hen ad efteråret kan du forvente mange dage med klart men koldt vejr, men du skal være forberedt på både regn og sne. Nogle af de lavere strækninger kan være våde og mudrede, men det ødelægger ikke den store oplevelse. Du skal regne med at kunne holde dig varm udendørs hele døgnet, og du bør ikke tage af sted uden regntæt påklædning.

Kvindens klædedragt hedder kira, mandens gho.