Sund på rejsen


Sundhed og vaccinationer

Anbefalinger om vaccinationsmuligheder skal indhentes hos en læge, men det kan oplyses at den hygiejniske standard i Bhutan generelt er høj, hvorfor risikoen for sygdom også er begrænset. I de højder de fleste Bhutanrejser foregår i, er risikoen for malaria og japansk hjernehindebetændelse meget lille, men i de lavereliggende områder ved grænsen til Indien er der specielt i monsumperioden – juni til august / september - risiko for malaria og dengue-feber, som er alvorlige sygdomme.

Hvis du regelmæssigt tager medicin, er det vigtigt at du har med til hele rejsen da det kan være vanskeligt at få fat i et specifikt præparat i Bhutan, og ude i bjergene kan der ikke købes nogen former for medicin.

Don Quijote Rejser, Bhutan, rejser, alkohol, kultur, individuelle rejser

Alkohol

Bhutan producerer flere udmærkede øl og forskellige typer af brandy og whisky, ligesom man på hotellerne kan få både importeret og lokalt produceret vin. Det sidste er dog ikke noget at skrive hjem om.

Tirsdag er tør dag, hvilket betyder at man ikke kan få serveret alkohol på hoteller eller andre steder.

Don Quijote Rejser, Bhutan, rejser, rygning, kultur, individuelle rejser

Rygning

I Bhutan sidestilles tobak principielt med narko, så der er rygeforbud i hele landet. Man kan dog få en rygetilladelse i lufthavnen, og man kan også se lokale ryge selv om de kan få en bøde for det.