Pengesager


Da man som turist normalt køber en pakker som indeholder alt, kan du teoretisk klare dig uden at veksle én krone, men du vil nok gerne købe drikkevarer til maden og måske lidt kunsthåndværk som håndvævede tørklæder i bomuld eller silke eller en hånddrejet træskål, en thanga eller andet. Desuden giver man normalt drikkepenge til dem som har været med til at give én en god oplevelse.

Valuta

Møntfoden i Bhutan hedder ngultrum (Nu). 100 Nu svarer til cirka 9 kr. De mest udbredte udenlandske valuta er US $, indiske rupees samt Euro, og i Thimphu, Paro og Bumthang (og måske flere steder) kan man med fordel veksle danske kroner. Det er formentlig vanskeligere i den østlige del af Bhutan.

I Bhutan bruges i dag kun sedler.

Udenlandske kreditkort kan bruges i en del hæveautomater i de vigtigste byer, men det er ikke altid lige let at finde en automat der vil samarbejde. I efteråret 2019 var der en del vanskeligheder med at bruge Visakort. Det er muligt at veksle i lufthavnen, og det anbefales at medbringe kontanter. I større butikker i Thimphu er det muligt at betale med Visa- eller Masterkort.

Drikkepenge

I Bhutan er det er kutyme at give den faste chauffør og lokalguide samt evt. personale på vandreture drikkepenge. Det skal dog understreges at drikkepenge er en personlig beslutning, men vores anbefaling er at hver deltager giver hvad der svarer til 15 – 20 ddk. til hver per dag til guide, kok og chauffør. Normalt giver man guiden lidt mere end chaufføren, men på mange strækninger er jobbet som chauffør temmelig krævende, så man må selv overveje hvad man finder passende. På vandreture fordeler man et beløb svarende til 10-15 kr. pr. dag til gruppen af køkkendrenge og et tilsvarende beløb til førerne af pakdyr pr. dag. Man skal være opmærksom på at pakdyrene og dermed også dem der ser efter dem, ofte udskiftes efterhånden som man kommer fra et område til et andet.

Drikkepenge kan betales i dollars, ngultrum eller euro, og det er en god ide at have et par kuverter med, så beløbet og eventuelle forskelle ikke er for synligt.

Don Quijote Rejser

ved Jan Mogensen

Havetoften 59, 2630 Tåstrup

Mail: jmog@quijote.dk

Rejsegarantifond:
reg. nr. 2703

Tlf.: 61 51 33 31;
bedst efter kl.17.